Köp- och leveransvillkor


Allmänt

Vi på Need4accessories är väldigt måna om våra kunder. Därför strävar vi alltid efter att ha 100% nöjd kund!
Så tveka inte att höra av er om några problem, frågor eller funderingar skulle dyka upp.
Skulle ni behöva hjälp angående något i denna webbutik så gå in på följande länk Hjälp. Vänligen notera att samtliga villkor gäller även vid telefonordrar. Samt att dessa godkänns av kunden i och med genomförd beställning.

Ni kan alltid nå oss via telefon på våra telefontider eller vår "Live Chat" klicka på följande länk för kontaktuppgifter Kontakt.
Minimiorder är 149 kr inklusive moms. Moms ingår i priset med f.n. 25%. Är du under 18 så måste du ha målsmans tillstånd för att beställa hos oss.
Need4accessories förbehåller sig rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

 

Prisgaranti


Vi garanterar att du alltid kan handla till lägsta pris hos oss. Skulle du hitta samma produkt till ett lägre pris någon annanstans så matchar vi priset. Detta gäller endast på ordinarie priser ej rea och endast svenska nätbutiker. Prisgarantin åberopas genom att du skickar ett meddelande till info@need4accessories.com med en URL (länk) till den webbsida där det lägre priset finns noterat. O.B.S. Detta måste göras innan du lägger din order!

Betalsätt

Klarna Checkout
Helt säkert! Enkelheten i Klarna Checkout hänger ihop med säkerheten. För att det ska räcka med mailadress och postnummer, krävs att Klarna kontrollerar bakomliggande uppgifter både snabbt och effektivt.  Klarna tar hela kredit - och bedrägeririsken för både säljare och kund alltid!
Med Klarna Checkout erbjuder vi våra kunder följande betalsätt, i en och samma betalningslösning. Genialt smidigt och friktionsfritt.
- Bank-och kreditkort - Visa, Mastercard
- Direktbetalning - Via din internettbank
- Klarna faktura - betala om 14 dagar utan faktura avgift!
- Klarna konto - Samlingsfaktura med möjlighet att delbetala. Du väljer själv hur mycket du betalar varje månad
- Klarna delbetalning 3 - 36 månader - Om köpet överstiger 1000 kr
- Klarna KAMPANJ - Köp nu betala senare, se aktuella erbjudanden i kassan

För - Klarna Faktura
Betalningsvillkor 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress.

För – Klarna Konto
Kommer den första kontofakturan skickas till dig via post månaden efter du lagt ditt köp. Kommande kontofakturor skickas alltid i mitten av månaden med ett förfallodatum i slutet mellan den 28e och den 30e. Med Klarna konto kan du även delbetala köp på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader. Villkoren varierar beroende på vilket delbetalningsalternativ du väljer.

I Klarna Konto ingår även Klarnas kampanjer (t.ex. “Köp nu - Betala i februari”). Genom att välja en kampanj kan du skjuta upp din betalning och betalar sedan hela beloppet när du tar emot fakturan för den månaden du valt.
Alla kampanjer är helt räntefria och den enda kostnad som tillkommer vid detta alternativ är en avgift om 29,00 SEK. Sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia sker och leverans sker endast till folkbokförd adress.

PayPal

Med Paypal kan du betala med ditt Paypal konto via en betalningslänk, som visas efter lagd order. Mer information om Paypal finns på www.paypal.se.

Leveranstid

Vi har Droppshippment och normal leveranstid är upp till 7 dagar efter beställningsdagen. Under högsäsong och röda dagar kan det dock ta något längre tid.


Leveranssätt


Vi skickar ordrar med följande alternativ
- DHL Service Point. Leverans med DHL till ditt närmaste service ställe för uthämtning. Spårbar försändelse med försäkring.
- DHL Paket. Levereras med DHL till din dörr. Utkörning sker endast mellan 08:00 – 17:00. DHL kontaktar er direkt och ni får avtala en tid för utkörning. Spårbar försändelse med försäkring.

- Posten. Levereras direkt till din brevlåda med klass A post. ICKE spårbar försändelse.
Ordrar som överstiger 249 kr skickas automatiskt med DHL. Detta beror på att du som kund ska ha tryggheten att alltid kunna spåra din försändelse med ett paket ID samt legitimations kontroll vid uthämtning. Need4accessories tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på DHL.
Ordrar som understiger 249 kr har man även valet att skicka med Posten Klass A post.
Need4accessories tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på Posten.

Paket som skickas utanförSverige skickas alltid med Postens Rekommenderat brev med försäkring. Need4accessories tar ekonomiskt ansvar för eventuella förluster. Men inte för eventuella förseningar beroende på Posten.

Länk till DHL Service Point Spårning: http://www.servicepoint.se/
Länk till DHL Paket Spårning: http://www.dhl.se/sv.html


Frakt


Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter DHLs vikttabell/ Postens portotabell för brev och paket. Vid ordervärde överstigande 1000 kr bjuder vi på fraktkostnaden innom Sverige. För våra utländska kunder ber vi dem att välja land i kassan, så ser ni fraktkostnaden för ert land. Om ditt land inte finns med, tveka inte att kontakta oss. så ska vi försöka ordna så att det läggs till listan.

 

Reklamation


Vänligen kontakta alltid oss så snart som möjligt vid en reklamation för fraktsedel och instruktioner om hur du skall skicka din reklamation. Det är alltid garanti på de produkter du köper. Kan man påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nytt, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador.
Rör det sig om en reklamation på grund av skadad vara eller att vi skickat fel. Kontakta oss även då så snart som möjligt för fraktsedel och instruktioner om hur du skall skicka din reklamation. Har vi sedan inte möjlighet att skicka ny vara för en reklamation och du inte beställt fler produkter i ordern får du även tillbaka den ursprungliga frakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Vi kontrolerar alltid alla reklamationer i vissa fall får vi skicka reklamationen vidare för utredning hos leverantören. Skulle det inte vara något fel på produkten eller att felet inte beror på oss eller leverantören. Får du som kund stå för fraktkostnaden. Precis som vid en retur. Men vi anväder oss alltid av DHL vid en reklamation för att vi ska ha spårbarhet på paketet med låg fraktkostnad.

Vid reklamationsärenden kontakta oss på: info@need4accessories.com


För att ladda hem eller skriva ut retur och bytesformuläret i Word format klicka här.
För att ladda hem eller skriva ut retur och bytesformuläret i PDF format klicka här.

 

Ångerrätt/Byte - Ibland blir det inte som du hade förväntat dig


Då har du enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton 14 dagar innan från det att varan mottagits förutsatt att varan samt emballage är i ny skick. Tänk därför på att ej skicka varan i original förpackningen då klisterlappar m.m. förstör kartongerna. Produkten måste alltid vara oanvänd och i samma skick som när du emot tog den. Tänk på att det är du som ansvarar för att produkten är hel när den anländer hos oss. Packa därför väl på samma sätt som du emot tog den.
Öppet köp gäller inte vid betalning med värdecheck eller rabattkupong (endast bytesrätt), specialbeställningar eller reavaror, om inte annat överenskommits vid köptillfället. Du sköter själv om och bekostar återtransport av varan.
OBS! När det gäller våra Örhängen plomberas de. P.g.a. Av hygieniska skäl. Plomberingen får ej brytas på örhängen om du vill göra retur.
OBS! På våra stållänkar med skyddsplast så ska även den sitta på vid en retur. Har den ej skyddsplast så packa den i zip-påsen som medföljde. Så tätt som möjligt, större påsar kan vikas. Sätt då gärna en liten tejp på för att hålla den vikt. Detta P.g.a. av att de annars kan repas i frakten. Packa väl på samma sätt som du mottog varan.Vi gör inga återköp på repiga smycken.

Beställ DHL Retur Frakt: http://need4accessories.com/ovrigt/dhl-rretur-frakt/ eller gå in i produktmenyn under övrigt.


Normalt tar det ca två veckor från att du skickat din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning eller kreditering av faktura. I undantagsfall kan det dröja med återbetalningen, dock inte längre tid än 30 dagar, vilket är maxtiden enligt lag. Vid återsändelse av produkter står kunden för fraktkostnaderna. Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se

 

Så här går bytet till


Ett byte räknas som en ny order hos oss! Så därför ska du SJÄLV lägga en ny beställning. Samt välja att betala med något av våra betalningsalternativ. Precis som du gjorde i din föregående beställning.
På så sätt slipper du vänta på att returen skall komma in till oss och hanteras först. Ärendet påbörjas med eventuell återbetalning eller kreditering av faktura efter att vi mottagit din retur. Normalt tar det ca två veckor från att du skickat din retur till oss innan du erhåller eventuell återbetalning eller kreditering av faktura.

 

Beställ DHL Retur Frakt: http://need4accessories.com/ovrigt/dhl-rretur-frakt/ eller gå in i produktmenyn under övrigt.


Falska beställningar

Observera att alla beställningar loggas med IP-adress och tidpunkt. Vi att polisanmäler alla falska beställningar och bedrägeriförsök. Need4accessories.com förbehåller sig även rätten att ifrågasätta beställningar som vi bedömer vara oseriösa eller inte trovärdiga.

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till DHL och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till DHLs hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med DHL inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån, brev 14 dagar), så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Sortiment Förändringar

Need4accessories reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor i sortimentet.
Need4accessories reserverar sig för eventuella tryckfel i texter på denna webbsida. Vi ger heller ingen garanti att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Need4accessories förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force Majeure

Vid händelse av krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror, myndighetsåtgärd, strejk, lockout, blockad, naturkatastrof eller liknande händelse, kommer Need4accessories att kunna tillämpa sig av force majeure.
Detta betyder att detta avtal inte behöver uppfyllas fullt ut. Om detta inträffar kommer vi att försöka underrätta kunden om detta. Vid eventuell tvist följer vi naturligtvis Allmänna Reklamationsnämndens beslut.

 

Beställningsvara

Om du har beställt något från vårt märke Silver 4 You eller Steel 4 You Halsband över 20 mm för att se våra särskilda villkor klicka här.

Svenska English 

Drift & Produktion:
Wikinggruppen
start